Wat is een KvK inschrijving?  Inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK) is verplicht als je regelmatig gaat werken als Freelancer. Door je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK) krijg je een btw-nummer, dit nummer zorgt ervoor dat jij mag werken als freelancer. 

Moet ik bij de eerste keer werken ook al een KvK inschrijving hebben? Nee, dat hoeft niet. Je kunt de eerste keer zo kijken of freelance werk iets voor jou is. 

Wat heeft het btw-nummer met de inschrijving bij KvK te maken? Een btw-nummer vraag je aan door je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit nummer heb je nodig om aan te tonen dat je mag werken als freelancer. 

Wat kost de inschrijving bij KvK? Het kost eenmalig € 50,- euro. Dit heb je binnen paar uur werken gelukkig al terugverdiend. 

Hoe schrijf ik me bij Kamer van Koophandel?  

  • Ga naar www.kvk.nl en maak een afspraak. Klik  op "inschrijven & wijzigen" en dan op “Afspraak maken”. Klik “inschrijven”. Klik “Inschrijven als zzp’er”. Volg het stappenplan en maak een afspraak. 

  • Vul het inschrijfformulier zo volledig mogelijk in. Je dient je werkzaamheden ook te beschrijven bij een van deze vragen. Je werkzaamheden zijn bijvoorbeeld: catering- en horecawerkzaamheden. Je dient je toekomstige activiteiten altijd zo goed mogelijk te beschrijven. Wanneer dit veranderd, download dan een formulier op de website van KvK om bedrijfsactiviteiten te wijzigen. Dit is  formulier 14.

  • De KvK geeft je een inactief btw-nummer. Voeg deze toe aan je profiel op onze website. Met een inactief btw-nummer mag je 2 weken werken via het platform 

  • De belasting geeft jou binnen 4-8 dagen een actief btw-nummer. Daarna kan je onbeperkt werken. Vergeet deze niet te veranderen in je account. Zorgt dat je btw-nummer er altijd goed in staat! 

  • Je KvK inschrijving is nu geregeld, veel succes! Heb je het antwoord gevonden?